RETURNARE/SCHIMB/RECLAMAȚII

ÎNAPOI
(Retragerea din contract)

1. Împachetați produsele și completați formularul
Pentru a accelera compensarea fondurilor, vă recomandăm să completați formularul de returnare, care se află pe aceeași pagină cu chitanța de cumpărare (primită electronic la adresa dvs. de e-mail în ziua primirii comenzii).

Imprimați-o și puneți-o în cutia cu pantofii returnați. Verificați dacă toate câmpurile sunt completate.

Dacă, din anumite motive, nu aveți formularul dvs., puteți descărca modelul.

Vă rugăm să vă asigurați că pachetul este bine fixat și ambalat corespunzător (vă recomandăm să înveliți cutia în hârtie sau folie de plastic și să o sigilați cu bandă adezivă).


Click aici pentru formularul de returnare

RAMBURSAREA NU SE APLICĂ PENTRU:

Dreptul de retragere nu se aplică în cazul în care produsele comandate sunt livrate în ambalaje sigilate și nu pot fi returnate din motive de sănătate sau de igienă.

2. Trimiteți produsele - aveți la dispoziție până la 30 de zile!

Trimiteți pachetul cu produsele returnate la următoarea adresă:


Numele beneficiarului: "Inout Trade" LTD
Adresa: Bul. Bul,
Oraș: Ruse
Țara: Bulgaria
Cod poștal: 7000
Număr de telefon: +359 88 960 0206

Vă rugăm să rețineți că nu acceptăm colete trimise în numerar la livrare sau trimise la puncte de colectare (cum ar fi automatele de colete). Costul de returnare a produsului returnat este responsabilitatea cumpărătorului.

3. Așteptați rambursarea
Suma va fi rambursată în termen de 14 zile lucrătoare de la data la care produsele returnate au ajuns la depozitul nostru.

Costurile de tranzacție vor fi rambursate la numărul de cont din care a fost plătită comanda. În cazul unei livrări contra ramburs, suma va fi rambursată în contul bancar indicat în formularul de returnare.

Veți fi notificat prin e-mail cu privire la rambursare.
 

CSERE

1. Returnarea produselor
În magazinul Anna Style, schimbul de bunuri se face prin returnarea articolelor selectate (anularea contractului) și apoi prin trimiterea și plata unei noi comenzi independente.

Procedați așa cum este descris în secțiunea privind rambursarea.

2. Efectuați o nouă comandă
Puteți plasa o nouă comandă în ziua în care returnați produsele. La comandă, puteți alege orice alt model, mărime și culoare. Nu uitați să plătiți noua comandă (prin ramburs, PayU, PayPal sau card de credit).
 

PANASZ

 

1. Faceți o fotografie a produsului deteriorat
Dacă ați primit un produs deteriorat de la noi, vă rugăm să faceți o fotografie a produsului deteriorat, astfel încât deteriorarea să fie clar vizibilă.

2. Trimiteți această poză la Serviciul Clienți
În cazul unei reclamații, vă rugăm să trimiteți o fotografie a produsului (produselor) deteriorat(e) la Serviciul Clienți la următoarea adresă de e-mail: info@ro-annastyle.com.

Personalul nostru de la serviciul clienți vă va informa cu privire la întregul proces de reclamație.

3. Așteptați o rambursare
Odată ce reclamația dvs. a fost acceptată, vă vom rambursa imediat, în termen de 14 zile lucrătoare de la momentul în care ne trimiteți fotografiile cu daunele. Rambursarea se va face la numărul de cont din care a fost plătită suma comandată sau la numărul de cont pe care l-ați furnizat personalului nostru.